Veenhuizen Groep en Europa Ice / Perfect Ice Solutions slaan de handen ineen!

24 april 2023
|

Dinsdag 18 april werd bekend dat Veenhuizen Groep de bedrijven Europa Ice en Perfect Ice Solutions heeft overgenomen. Veenhuizen Groep zal haar huidige activiteiten in het ambachtelijke ijssegment, opgebouwd na de overname van Slob Koudetechniek, inbrengen in het nieuw te vormen bedrijf.

De activiteiten van Perfect Ice Solutions en Europa Ice zullen 100% worden voortgezet. Door de samenvoeging ontstaat er een sterker bedrijf dat zich veel meer en beter kan focussen op serviceverlening en de verkoop van (soft)ijsapparatuur. Veenhuizen Groep zal voorzien in de shared services zoals IT, HR, financiën, management en projectmanagement.

Patrick Veenhuizen: “Ik ben bijzonder blij met de overname hoewel wij het meer zien als een hechte samenwerking. Samen kunnen we meer bereiken voor onze klanten. Bart en Mieke hebben een fantastisch bedrijf opgebouwd met fijne en toegewijde mensen die we allemaal graag aan boord houden. Samen willen we meer bereiken aan de voorkant in service en verkoop om het vliegwiel draaiende te krijgen. En natuurlijk willen we synergie aan de achterkant behalen in onze shared services."

"Voor de klanten van Europa Ice en Perfect Ice Solutions verandert er voorlopig niets. Wij gaan eerst rustig kijken waar we goed aan doen want we willen graag groeien en dat kunnen we alleen doen door onze klanten nog beter te bedienen!”

Bart en Mieke Schipperen: “Soms sta je voor een moeilijke keuze. Wat ga je doen? Nog harder werken óf je vooral richten op waar je goed in bent? Voor Bart is dat de techniek, voor Mieke de planning en het zorgen voor de monteurs. We merkten dat er steeds meer werkzaamheden bleven liggen, met name werk waar we helemaal geen energie van kregen. We denken er net zo over als Patrick: samen kunnen we meer bereiken dan alleen. We blijven de komende jaren nog gewoon verbonden aan het bedrijf. Dat was onze wens maar zeker ook die van Veenhuizen. Spannend vinden we het wel maar we hebben er alle vertrouwen in!”

crosschevron-down