PLUS Smaragdplein

september 2023

Na jarenlang dromen van ambachtelijk ijs verkopen in de supermarkt is de wens van Pim te Winkel, assistent-bedrijfsleider bij PLUS Smaragdplein B.V. in Utrecht, uitgekomen. Bij PLUS staat aandacht voor goed eten centraal. Want goed eten is belangrijk, voor iedereen, elke dag. Daarom verkopen ze bij PLUS Smaragdplein sinds dit voorjaar vers en puur ambachtelijk schepijs met een duidelijke herkomst en veel smaak. Pim vertelt…

“Bij PLUS Smaragdplein zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe concepten in de winkel. Na de luxe bonbonafdeling met verschillende soorten en maten bonbons en ’s winters een oliebollenkraam, waren we op zoek naar een tegenhanger voor het zomerseizoen. Hierbij kwamen we op het idee om vers schepijs te verkopen, alleen zagen we nog wel wat drempels.”

Pim heeft de afgelopen jaren vaak met de supermarkteigenaar Luciën Holleman gesproken over het idee om vers ambachtelijk schepijs te verkopen in hun PLUS vestiging. Het idee was er wel in de hoofden van beide heren maar er zaten ook nog wel veel haken en ogen aan en de ruimte was niet beschikbaar. Totdat Luciën tegen dé ijsmachine aanliep tijdens de Bakkersvak en IJs-Vak én aangezien supermarkten vanaf 2024 geen tabak meer mogen verkopen en er dus ruimte gaat ontstaan. De keuze is gevallen op de Cattabriga STARGEL revo 8, dé betrouwbare en gebruiksvriendelijke batchvriezer. Het apparaat is geschikt voor de productie van alle soorten ijs, met een ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding. “Het ijs wordt gemaakt met de ijsmixen van IJsnerds, zij zijn de brug tussen ambachtelijke ijsbereiding en een professioneel productieproces. Echt iedereen kan met de kant-en-klaar ijsmixen van IJsnerds ambachtelijk ijs maken. En dat is handig in een supermarkt omdat er 110 medewerkers werkzaam zijn en iedereen in principe ijs moet kunnen maken. Het is echt niet moeilijk om het aan het personeel uit te leggen, het maken van ijs is echt zo geleerd. Met deze ijsmixen durfden wij de uitdaging wel aan!”

Het ijs presenteren ze bij PLUS Smaragdplein in de prachtige FB Lumina ijsvitrine. Deze vitrine is erin geslaagd hoekige lijnen te combineren, ze te verzachten en nog verfijnder te maken, in een unieke en onmiskenbare stijl: de FB-stijl. Een lust voor ieders oog en een enorme eyecatcher in onze supermarkt. De ijscorner is verder ingericht met een Samaref diepvrieskast, voor het verlengen van de versheid van ijs en voorkomen van volumeverlies. De kast heeft een grote opslagcapaciteit voor het bewaren van het ijs in een romige en makkelijk schepbare manier en om de onveranderde structuur te behouden. Bovenop de ijsmachine staat een shockvriezer van Samaref, die zorgt ervoor dat het ijs razendsnel en veilig wordt ingevroren voor een langere houdbaarheid. Om het ijsje helemaal af te maken staat er een chocoladekraan, het ultieme apparaat om een chocoladetopping mee te verzorgen. De kraan zorgt voor een gereguleerde hoeveelheid chocolade.

“Het eerste weekend van mei zijn we bij de PLUS Smaragdplein gestart met de ijskiosk. We deelden toen gratis ijsjes uit. Het was een heerlijk zomers weekend, dus het liep als een tierelier. De reacties zijn overweldigend en heel positief. We verkopen één bol ijs voor € 1,-. Om het ijs zo toegankelijk te maken voor iedere klant hebben we er bewust voor gekozen om de prijs laag te houden, die ijsjes pakken ze gauw mee. Een kwartiertje genieten, pure luxe voor een hele kleine prijs.”

crossmenu