Onze zonnepanelen voorzien het bedrijf van vrijwel alle energie!

Opgewekt elektriciteit:
Huidig43.20kWh
Jaar40.44MWh
Totaal348.83MWh
Totaal CO2 Reductie160462Kg
Gelijk aan bomen8137bomen

Zo maakt Veenhuizen duurzaamheid concreet

Op actieve wijze de wereld om ons heen nét iets beter maken dan hoe we hem kregen van de vorige generaties. Dat is, kort omschreven, onze drijfveer bij duurzaam ondernemen. Volgens ons is duurzaamheid vooral een kwestie van doen. Bij Veenhuizen geven we op 3 gebieden concreet inhoud aan duurzaamheid.

Mens & maatschappij

We streven ernaar een bedrijf te zijn met nieuwsgierige en leergierige mensen die continu verder willen komen, zowel op persoonlijk vlak als wat betreft de maatschappij. Jaarlijks investeren we in onze kennis, vaardigheden en gedrag. Maar we investeren ook volop in het dagelijkse werkplezier van onze mensen. We zijn een open en transparant bedrijf en kijken ook buiten de muren van ons bedrijf. Een goed voorbeeld daarvan is onze Iceman foundation met eigenaar Patrick Veenhuizen als drijvende kracht. Deze stichting heeft als doel om ernstig zieke en gehandicapte kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen.
En dat lukt elk jaar opnieuw bijzonder goed. Neem maar eens een kijkje op hun website!


Zuinig op het milieu

In 2021 hebben wij ons bedrijfspand volledig klimaatneutraal gemaakt. Daarnaast hebben we energiezuinige warmtepompen aangekocht en laten installeren en ons pand volledig voorzien van LED-verlichting. En op ons dak ligt een groot aantal zonnepanelen. Als milieubewust bedrijf zijn we heel kritisch wat betreft onze logistieke bewegingen. We rijden zuiniger door ons rijgedrag aan te passen en altijd te zorgen voor een juiste bandenspanning. Door slim te plannen rijden we niet 2 maar slechts 1 keer naar een locatie waar meerdere klanten gevestigd zijn en onze hulp/ondersteuning inroepen. Vanzelfsprekend kijken we goed naar de door ons gebruikte materialen, daarnaast scheiden we 99% van onze afvalstroom en bieden we onze klanten koelalternatieven met natuurlijke koudemiddelen.

Doelgerichte innovatie

Misschien klinkt het een beetje vreemd om te zeggen als dienstverlenend bedrijf: 'We hebben liever niet dat apparaten defect gaan.' De reden hiervoor: elk defect apparaat is een potentiële belasting voor ons milieu. Door uitsluitend hoogwaardige apparaten met een lange levensduur aan te bieden sparen we het milieu en onderhouden we een duurzame relatie met onze klanten. Als modern en vooruitstrevend bedrijf innoveren we voortdurend en streven we actief naar een verdere energiereductie, maximale operationele efficiency en een optimale digitalisatie en automatisering van onze uiteenlopende bedrijfsprocessen.

crosschevron-down