“Onze klanten merken dat we sneller ter plaatse zijn”

Directeur en eigenaar Patrick Veenhuizen over de overname van Coca-Cola
Als directeur van de Veenhuizen Groep is Patrick trots dat zijn Veluwse no-nonsense bedrijf een volledige afdeling van Coca-Cola mocht overnemen. “Met de overname van de afdeling Cold Drink Operations Field Service zijn we een verdubbeling aangegaan. Een droom die werkelijkheid wordt!”

Veenhuizen en Coca-Cola kennen elkaar al een tijd. Patrick: “We werken al een kwart eeuw met elkaar. Daardoor weten we wat we van elkaar kunnen verwachten en gunnen we elkaar wat. Toen ik hoorde dat Coca-Cola zijn technische dienst wilde afstoten wist ik meteen dat hier een kans voor ons lag. Wij hebben technisch personeel namelijk keihard nodig. Goede techneuten zijn op het moment moeilijk te krijgen.”

One stop shop

“Bij ons krijgen de veertig technisch talenten alle ruimte. Techneuten zijn over het algemeen leergierig en willen zich vaak breed ontwikkelen. Dat kan hier bij uitstek!” Ook voor de Veenhuizen Groep zelf biedt de overname nieuwe kansen. “Coca-Cola komt bij klanten over de vloer die wij nog niet kennen. De overname opent dus deuren voor ons, letterlijk. Ik hoop uiteindelijk dé one stop shop van Nederland te worden voor technisch onderhoud van grote keukens.”

Buiten de lijntjes

Los van de business vindt Patrick het ook gewoon heel leuk dat er veertig nieuwe gezichten door zijn pand lopen. “Deze mensen komen bij een corporate vandaan. Wij zijn een familiebedrijf. Dat zal best even wennen zijn voor ze. Maar ze zullen snel ontdekken dat werken bij een Veluws nuchter bedrijf ook zo zijn voordelen heeft. Kortere lijnen met je klanten en je collega’s, niet meer altijd binnen de lijntjes hoeven kleuren en bredere ontplooiingskansen, om maar een paar voorbeelden te noemen.”

Familiedag

De nieuwe medewerkers zullen ondergedompeld worden in de Veenhuizen-mentaliteit. Patrick: “We betrekken ze vanaf dag een bij ons bedrijf, delen alle informatie die ze nodig hebben, ze zijn welkom op onze familiedag en we staan open voor hun ideeën.”

“En onze klanten? Ook díe profiteren,” besluit Patrick. “Met zoveel nieuwe monteurs verspreid over het land zullen zij ervaren dat we nog sneller ter plaatse  gaan zijn!”