“Ik wil voor onze klanten het beste service bedrijf van Nederland neerzetten!”

Operationeel Directeur Klaas-Jan Moltmaker over de overname van Coca-Cola.
Klaas-Jan Moltmaker is Operationeel Directeur bij de Veenhuizen Groep en werkt graag met mensen. “Bof ík even dat we er hier veertig nieuwe mensen bij krijgen!” reageert hij op de overname van de afdeling Cold Drink Operations Field Service van Coca-Cola door Veenhuizen. “Ik zie het als onze grootste opdracht om die mensen zich thuis te laten voelen hier op de Veluwe.”

“Als Operationeel Directeur is het mijn taak om ervoor te zorgen dat alle mensen in de operatie goed kunnen functioneren. Ik werk veel samen met HR. Waar we door de overname van Coca-Cola mee te maken krijgen, is twee bedrijfsculturen die samensmelten.”

Steentje bijdragen

“Bij Veenhuizen hebben we een heel eigen cultuur opgebouwd en daar werken we nog elke dag aan. Van een klein familiebedrijf zijn we in tien jaar tijd uitgegroeid tot een serieuze speler van formaat. Mede dankzij Patrick, die een ondernemer pur sang is, altijd wil groeien en overal kansen ziet. Om Patrick heen hebben we een organisatie gebouwd die deze expansiedrift kan dragen. Veenhuizen is van ons allemaal geworden en iedereen draagt een steentje bij vanuit zijn eigen expertise.”

Zich thuis voelen

“De groep mensen die op ons afkomt, kent een andere cultuur. Het is een grote uitdaging om die twee culturen op elkaar aan te laten sluiten. Ik wil er graag één mooi geheel van maken. Dat kan alleen als de nieuwe collega’s zich bij ons aangesloten voelen. Zich hier thuis voelen. Dat zal niet makkelijk geregeld zijn. Maar ik weet zeker dat – als we er met z’n allen voor gaan  – iedereen straks happy is hier.”

Prachtproject

“Bij Veenhuizen kunnen de nieuwe medewerkers zich breed oriënteren. Wie tevreden is met wat hij al deed, kan dat blijven doen. Wie verder wil kijken, krijgt die kans. We hebben werk zat en onze toekomst ziet er gunstig uit. Veenhuizen en Coca-Cola kennen elkaar al jaren en spreken elkaars taal. Ik weet zeker: dit is echt een prachtproject!”