De PEVA Houtskoolgrill

“Een nieuwe ster aan het Veenhuizen-firmament”,
“De stoute droom van menig chef-kok”, “Transparant koken 3.0”.

Het moge duidelijk zijn; bij Veenhuizen zijn ze enthousiast over de PEVA Houtskoolgrill. Lees hier waarom.
In het kort, wat is het precies?

Natuurlijk, het woord zegt het al: een houtskoolgrill. En hoewel roosteren boven houtskool zo’n beetje de oudste kooktechniek is die we kennen, is het ook een lastige techniek. Om op de juiste temperaturen te grillen moet je het vuur beheersen. En dat kan met deze houtskoolgrill heel goed.

Hoe dat zo?

Simpel gezegd door twee zaken. 1; de verstelbare grillplaten, waarmee je op vijf verschillende posities altijd de juiste temperatuur kunt bereiken voor je bereiding, en 2; de verstelbare openingen van de aslades waarmee je de zuurstofvoorziening naar de houtskool kunt aanpassen en zo dus bijvoorbeeld oplaaiende vlammen kunt doven.

Wat is PEVA voor een merk?

De filosofie van PEVA is om mensen de oude smaken te laten herontdekken. Zo zijn ze 35 jaar geleden begonnen met de eerste ronde houtoven en alle jaren die volgden zijn ze hun ovens en grillen blijven innoveren. Dus eigenlijk zou je kunnen zeggen dat ze de traditionele bereiding combineren met de beste materialen en de nieuwste technieken.
En ja, het is een Italiaans merk, dus alles met oog voor details en afwerking.

Dat sluit helemaal aan bij de huidige trend van ‘show-cooking’.

Absoluut, het zijn mooie robuuste keukenapparaten. Deze houtskoolgrill is een echte eyecatcher, dat voldoet inderdaad helemaal aan de trend om met een open keuken te werken. Daarbij is deze houtskoolgrill ook met een glazen achterwand leverbaar, waardoor je aan alle kanten letterlijk transparant kan koken.

Wat moeten we nog meer weten over de PEVA houtskoolgrill?

Dat de grill verkrijgbaar is in verschillende maten (breedtes variërend van 70 tot 300 cm) en hij in het gebruik zeer gemakkelijk is. Eigenlijk heb je enkel houtskool en een aansteker nodig, de rest gaat praktisch vanzelf. Daarbij is het goed nog even te melden de grill zuinig is in gebruik. De houtskoollades bestaan namelijk uit een geperforeerde plaat van thermisch staal en is zo ontworpen dat de hitte van het gloeiende as maximaal wordt vastgehouden. Zo beperk je het gebruik van houtskool dus tot en minimum.