Hoe Veenhuizen duurzaamheid concreet maakt

De wereld om ons heen nét iets beter maken dan hoe we hem hebben gekregen van de vorige generaties. Dat is onze drijfveer om duurzaam te ondernemen. Bij Veenhuizen Groep geven we op drie vlakken concrete inhoud aan duurzaamheid.

Maatschappij

We streven ernaar een bedrijf te zijn met gezonde en nieuwsgierige mensen die continu op zoek zijn naar dat wat ze nog niet weten. We investeren jaarlijks in de kennis, vaardigheden, het gedrag en het werkplezier van onze mensen. En we kijken ook buiten de muren van ons bedrijf. Onze Iceman Foundation – met eigenaar Patrick Veenhuizen als drijvende kracht - heeft als doel ernstig zieke en gehandicapte kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. En dat lukt bijzonder goed. Kijk maar mee!

Milieu

In 2021 moet ons bedrijfspand volledig klimaatneutraal zijn. Hiertoe zijn energiezuinige warmtepompen aangekocht, is het pand volledig voorzien van LED-verlichting en ligt ons dak vol met zonnepanelen. Ook zijn we kritisch op onze logistieke bewegingen. We rijden zuiniger door ons rijgedrag aan te passen en de bandenspanning op orde te hebben. Door slim te plannen rijden we niet 2 maar 1 keer naar een locatie waar meerdere klanten ons nodig hebben. Tot slot kijken we naar welke materialen we gebruiken, scheiden we 99% van ons afval en bieden we onze klanten koelalternatieven met natuurlijke koudemiddelen.

Zinvolle innovatie

Misschien vreemd om te zeggen als dienstverlenend bedrijf, maar wij zien liever dat apparaten niet snel kapot gaan. Elk kapot apparaat is een potentiele last voor het milieu. Wij geloven dat door apparaten aan te bieden die een lange levensduur hebben, we niet alleen het milieu sparen maar ook een lange en duurzame relatie opbouwen met onze klanten. Daarnaast innoveren we voortdurend met het oog op energie(reductie), maximale operationele efficiency en digitalisatie en automatisering van onze processen.

Onze zonnepanelen
voorzien het bedrijf van 
vrijwel alle energie!

opgewekte elektriciteit:

Huidig47.71kWh
Jaar35.94MWh
Totaal247.46MWh
Totaal CO2 Reductie113832Kg
Gelijk aan bomen5772bomen
’Veenhuizen wil een maximale bijdrage leveren aan de ontwikkeling van haar medewerkers en aan de tot standkoming van een circulaire economie.
In de branches waar het bedrijf actief in is, spelen technologische ontwikkelingen, voortdurende maatschappelijke en wetenschappelijke discussies een voortschrijdende rol in een noodzakelijke continue innovatiecyclus. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) als onderdeel van duurzaamheid zit immers in onze genen, wij bouwen niet alleen voor nu maar vooral ook voor een meer verantwoorde toekomst’
Droes Prinsen, Foodpioneer en Co Founder van La Place restaurants
crossmenu