Voor al je vraagstukken terecht bij één partij..

augustus 2021

De Veenhuizen Groep staat bij veel bakkers bekend om de Bakery Solutions die het biedt en dan met name de ovens van het hoogwaardige Duitse merk MIWE. Maar Veenhuizen is veel meer dan dat. “Dankzij ons brede assortiment in allerlei bakkerijbenodigdheden zijn we in staat om elke bakker totaal te ontzorgen in zijn of haar wensen”, zo horen wij van Menno Neutel, naast dé ijskenner binnen Veenhuizen ook medeverantwoordelijk voor de Bakery Solutions afdeling. Daar heeft hij sinds twee maanden overigens extra versterking gekregen van Frans van der Koogh, die de nieuwe Commercieel Adviseur is bij Veenhuizen.

Dat de Veenhuizen Groep veel kan en doet, maakt het bedrijf duidelijk met de verschillende divisies: Foodservice Solutions, Bakery Solutions, Cool Solutions, Climate Solutions en 24/7 service. Deze afdelingen hebben allen hun eigen specialisme die de naam al doet vermoeden. De mensen van Foodservice Solutions zijn gespecialiseerd in het plaatsen, onderhouden en repareren van alle mogelijke onderdelen die je terugvindt in professionele grootkeukentechniek. Hoogstaande koelapparatuur, de inrichting van complete keukens, vaatwas- en spoelmachines, snijmachines, koelwerkbanken, vrieskasten, wandkoelingen; ook daarvoor ben je bij Veenhuizen aan het juiste adres. “Zeker vaatwassers zijn bij bakkers altijd een ondergeschoven kindje, maar iets waar je wel met een professioneel oog naar moet kijken. Wij bieden in ieder geval een ruim assortiment kwalitatief hoogwaardige vaatwassers voor de bakkerij waarmee iedereen uit de voeten kan”, aldus Menno.

Cool Solutions

Cool Solutions staat natuurlijk voor koelen en vriezen in alle vormen: van ijsmachines, koel- en vriescellen tot complete ijssalons worden door de professionals van deze afdeling verzorgd. Met de GeloLab van GeloStandard kan iedereen ijs draaien en met de apparatuur en ijsmachines van Kälte-Rudi levert Veenhuizen onbetwiste topkwaliteit aan ijssalons, (banket)bakkerijen en patisserieën. Menno geeft aan dat bakkers de mogelijkheden van ijsverkoop steeds meer omarmen. “Het is voor bakkers bijzonder interessant om de productgroep ambachtelijk vervaardigd ijs aan hun assortiment toe te voegen en het is natuurlijk van oudsher een op-en-top bakkersproduct wat door de tijd heen door veel bakkers uit het aanbod is gehaald. Hoog tijd dus om dat om te draaien. Naast de standaard ijsvitrines bieden we als Veenhuizen Groep het GeloLab-concept aan. Dit is een compleet concept waarbij iedere bakker in staat is om voor de ogen van de consument hun eigen schepijs te bereiden. Voor dit concept werken we als Veenhuizen Groep nauw samen met Vipam/Babbi. Hierdoor kunnen we ondernemers helemaal ontzorgen en een compleet concept aanbieden wat bestaat uit: machines, vitrines, grondstoffen en scholing. Het grote voordeel is dat bakkers zoveel grondstoffenkennis hebben dat ze het maken van ijs heel gemakkelijk eigen maken. Met ijs voeg je in het voorjaar, de zomer en een deel van het najaar extra omzet toe aan je bedrijf en in de winter kun je bijvoorbeeld heel goed ijstaarten maken. We zijn trots op wat er als ons ijsconcept staat en we zijn ervan overtuigd dat dit voor heel veel bakkers een meerwaarde is.” 

Kookketel

“Een recente toevoeging die wij trouwens gedaan hebben aan ons aanbod, betreft een kookketel van Kälte-Rudi. Deze unieke machine zorgt ervoor dat je alle kookprocessen binnen je productie volledig automatiseert. De ketel is uniek doordat er in te verwarmen is, maar er kan net zo makkelijk worden teruggekoeld en de producten kun je dus ook in de ketel bewaren. Het vergt een investering, maar ga maar eens na hoe vaak je in een pot staat te roeren. Dit scheelt je veel tijd en kan wellicht een fte schelen.

Climate Solutions

Om te zorgen dat er onder alle omstandigheden goed werk geleverd kan worden en bijvoorbeeld ijs en chocolade goed bereid kan worden, heeft Veenhuizen met haar Climate Solutions afdeling een sterke troef in handen. “Onlangs kregen we nog een verzoek van een bakker die in dezelfde ruimte, maar op afzonderlijke momenten, ijs en chocolade wilde bereiden”, zo vertelt Frans. “Dan gaan onze collega’s van Climate Solutions daarmee aan de slag om aan die wens te voldoen. Het fijne aan ons bedrijf is dat je voor al je vraagstukken terecht kan bij één partij. Je hebt één aanspreekpunt en je hebt altijd te maken met mensen van Veenhuizen, dus geen externe aannemers of bedrijven. Wij doen en kunnen alles zelf dus wij adviseren, ontwerpen, plaatsen en onderhouden alle projecten in eigen beheer.”

Service

Daarbij hoort ook zeker de aftersalesservice. Veenhuizen 24/7 Service is een begrip op dat gebied en met een groot aantal monteurs worden alle klanten – daar heb je de belangrijkste kernwaarde van Veenhuizen weer – ontzorgd. “We weten dat onze klanten allemaal zo snel mogelijk geholpen willen worden en dus hebben we een landelijke dekking met onze monteurs. Momenteel zijn er maar liefst 85 monteurs beschikbaar, maar door de groei die we doormaken en de toenemende vraag van onze klanten naar snelle oplossingen willen we op de korte termijn zeker doorgroeien naar honderd specialisten. Ontzorgen is niet zomaar een woord, net als service niet een loze term is bij Veenhuizen. We doen alles in onze macht om onze klanten zoveel mogelijk werk en stress uit handen te nemen.”

MIWE

Natuurlijk is er ook nog de afdeling Bakery Solutions, waar Veenhuizen met MIWE een sterkt merk in haar portfolio heeft. De Duitse ovenbouwer is in eigen land zelfs onomstreden marktleider, een positie die de Veenhuizen Groep in Nederland ook graag wil verwerven. Frans vertelt daarover: “MIWE is een betrouwbare partner voor oventechniek en uiteraard ook voor de (rem)rijskasten. Wij zijn heel trots dat we dit merk in Nederland mogen vertegenwoordigen. MIWE is al jaren marktleider in Duitsland waar ze met hun rotatie-oven, de MIWE Roll In, zelfs 80% tot 85% van de markt bedienen. Naast de productie-ovens die in gas, elektrisch en thermische olie te verkrijgen zijn, biedt MIWE ook een ruim scala aan winkelovens. Van hete lucht ovens tot en met dek-ovens voor het bakken van desem en vers deeg.

Adviserende rol

Het mag duidelijk zijn dat Veenhuizen is uitgegroeid tot een absolute totaalleverancier voor alle bakkers in Nederland. “Van ovens tot rem-rijskasten en van koelbanken tot klimaatbeheersing: we kunnen alles verzorgen. Daarnaast zijn wij adviseurs voor onze klanten. We denken graag mee in routing, oplossingen op de werkvloer en in de productie en zijn er niet alleen maar om iets te verkopen. We gaan voor een lange termijn relatie met onze klanten en leveranciers en dat wordt heel erg gewaardeerd merken we in de branche. Naast een hoogwaardig aanbod, een geweldige service en een prettige manier van werken weet je dat je bij ons terecht kunt voor al je vraagstukken. Dat is echt een toegevoegde waarde”, zo besluit Menno.

Wij wensen u een goed, gelukkig, succesvol en vooral gezond 2022.
crossmenu