In the spotlight: Opbrengst van de duurste hamburger ter wereld geschonken aan de Voedselbank

juli 2021

De recordpoging van Robbert de Veen van de Daltons in Voorthuizen op 28 juni jl. om de duurste hamburger ter wereld te maken, is geslaagd. Nu de eerste golf aan media aandacht is gaan liggen, zetten wij deze trouwe klant graag nog even in the spotlight.

Ter ere van het 30 jarig bestaan besloot het team van De Daltons een wereld record poging te doen en wel om de duurste hamburger ooit te maken. De opbrengst van de burger ging naar de Voedselbank, die een cheque van maar liefst 5000 euro in ontvangst mocht nemen. “Het is natuurlijk gek om 5000 euro voor een burger te betalen”, zei Robbert Jan de Veen eerder. “Maar het is nog gekker dat in Nederland dit jaar meer dan 160 duizend mensen gebruikmaken van de Voedselbank, een toename van 7 procent. Daar willen we aandacht voor vragen.”

WAGYU, KRAB EN KAVIAAR

The Golden Boy is een hamburger van 5000 euro gemaakt met 100 procent Wagyu A5 vlees, die Robbert vervolgens ‘pimpt’ met onder meer Beluga kaviaar, king crab, Spaanse Paleta Ibérico, witte truffel, Engelse cheddar van Wyke Farms en barbecuesaus gemaakt met Kopi Luwak koffie en Schotse Macallan whisky. Ook het hamburgerbroodje maakt De Veen zelf, met Dom Pérignon champagnedeeg. Als laatste wordt de burger belegd met bladgoud en kort gerookt met whisky geïmpregneerde rook.

EERSTE HAMBURGER VOOR KHN-VOORZITTER

Het eerste exemplaar van de hamburger in kwestie, The Golden Boy, is voor een prijs van 5000 euro gekocht door Remia. Robèr Willemse de voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, mocht de burger opeten. “We zijn op zoek gegaan naar een persoon die het verdient om in het zonnetje gezet te worden”, zegt De Veen. “Robèr heeft zich tijdens de coronacrisis op een bijzondere wijze hard gemaakt voor de Nederlandse horeca en onze belangen direct en indirect vertegenwoordigd. Natuurlijk is het coronadossier nog niet afgesloten, maar we vonden het wel belangrijk om Robèr te bedanken voor zijn buitengewone inzet.”

Team Daltons, oftewel the Golden Crew nogmaals van harte gefeliciteerd met deze prestatie. Chapeau dat jullie de Voedselbank deze cheque hebben geschonken!

crossmenu