In de schijnwerper.... 1e monteur binnendienst Kees

mei 2021

Als 1e monteur binnendienst is geen dag hetzelfde. Het ene moment adviseert Kees een monteur in het veld, het volgende moment gaat hij op zoek naar een specifiek onderdeel voor de klant. Prioriteiten stellen... het hoofd koel houden... Kees ten voeten uit!

Hee Kees, je bent een bekend gezicht binnen Veenhuizen, hoe ben je er terecht gekomen?  Na verschillende baantjes als auto-, overheaddeuren-, landbouwvoertuigenmonteur en vervolgens ook nog 2 jaar luchtkanalen en geluidsisolatie gemonteerd te hebben, ben ik in 2000 via het uitzendbureau bij Bertus Veenhuizen (Veenhuizen Koeltechniek) terecht gekomen. Ik begon met een week verlof, omdat ik net de trotse vader van een dochter was geworden.

Ziet jouw functie er nog hetzelfde uit als toen?  Nee, ik ben de eerste paar maanden begonnen als hulpmonteur. "Mee op de bus" met de ervaren monteurs, allerlei werkzaamheden verrichten: nieuwbouw, storingen, onderhoud, Coca Cola koelkasten slopen. Ondertussen 4 jaar lang, 2 avonden in de week naar school om de koeltechnische theorie te leren. Je kunt je vast wel voorstellen dat dit pittig was, zeker daar ik net vader was geworden. In 2009 heb ik 4 jaar lang als projectleider gewerkt. Vervolgens heb ik ervoor gekozen om een half jaar lang in de broedmachines te werken.  Gelukkig kon ik terug naar Veenhuizen en ben ik weer aan de slag gegaan als allround monteur. Ik heb diverse mooie projecten mogen maken, gecompliceerde storingen opgelost en diverse jonge collega's opgeleid. In 2017 werd mij gevraagd om naast mijn rol als 1e monteur, de afdeling planning te versterken en dat doe ik nu nog steeds met veel plezier.

Wat doe je zoal op een dag? Onderdelen uitzoeken en bestellen, gereedschap vergelijken en bestellen, offertes maken voor klanten, klanten en monteurs telefonisch te woord staan over storingen, technische zaken, facturen enzovoorts.   

Welke vaardigheden heb je hiervoor nodig?  Sowieso moet je snel kunnen schakelen, prioriteiten weten te stellen, sociale vaardigheden hebben is een must, kennis van koeltechniek en technisch inzicht in het algemeen. En tot slot helpen een dosis humor en vooral veel geduld .

Wat vind je het leukst aan je functie? Het technisch denkwerk: wat kan ik vanaf mijn werkplek doen om de klant of de monteur(s) op locatie te helpen. Het helpt me enorm dat ik veel locaties, installaties en klanten uit ervaring (her)ken.

Wat is een uitdaging die je hebt in je werk? Telkens weer een oplossing vinden die een ieder tevreden stemt.

Aan welk project heb je gewerkt waar je trots op bent?  In mijn huidige functie heb ik niet echt te maken met projecten, alhoewel ik trots ben op het positief afronden van de F-gassen audit of een lastige storing welke ik samen met de monteur kan oplossen . Oftewel, het zit hem soms in de kleine dingen... Vanuit de tijd als monteur heb ik erg genoten van de reizen naar Afrika of Polen, hier ben ik wel erg trots op!

Hoe zou je jezelf graag verder willen ontplooien? Nieuwe technieken bijleren (welke wij tegenkomen in onze werkzaamheden) en op persoonlijk vlak nog meer geduld krijgen....

Veenhuizen is voor mij ...... mijn derde leven!

Je mag mij altijd wakker maken voor …meestal ben ik 's nachts op pad om te jagen.

Over tien jaar is Veenhuizen … ik ben meer iemand van "pluk de dag" en probeer dan ook elke dag 120% te geven!

Wat ik echt mooi vind is …een supermooi geweer met kijker.

Mijn tip voor horeca ondernemers is … Start de koelingen op tijd op na een langere tijd uitstaan, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Laat je informeren bij een nieuwe aankoop en ga niet alleen voor de prijs, kwaliteit speelt zeker een rol als je de installatie intensief gebruikt.

crossmenu