In de schijnwerper.... leerling monteur koeltechniek Yaron

april 2021

Als leerling monteur staat Yaron klaar om samen met een leermeester, koeltechnische storingen op te lossen, montage werkzaamheden uit te voeren en onderhoudswerkzaamheden te verrichten.

Hee Yaron, hoe ben je bij Veenhuizen terecht gekomen? Ik ben ongeveer 2 jaar geleden, als leerling monteur koeltechniek, bij Veenhuizen gekomen door mijn vader, die als 1e monteur koeltechniek (specialisme ijs) ook bij deze firma werkte.

Wat doe je zoal op een dag? Ik plaats airconditionings, voer onderhoud uit en zoek storingen, die we vervolgens oplossen. Dit doe ik altijd samen met een ervaren collega.

Wat heb je hiervoor nodig? Het diploma basis koeltechniek A en het F-gassen certificaat. Dit certificaat heb je nodig als je werkzaamheden aan koel- en vriesapparatuur, airconditioning en warmtepompen verricht.

Wat vind je het leukst aan je functie?  Ik vind het contact met onze klanten ontzettend leuk, hoe fijn als ze tevreden zijn als we het probleem hebben opgelost.

Wat is een uitdaging die je hebt in je werk? Storing zoeken en deze vervolgens oplossen is een uitdaging, want je weet van te voren niet wat er aan de hand is.

Aan welk project heb je recent gewerkt waar je trots op bent?  Ik vond het erg leuk om met mijn collega´s airco´s te monteren in chalets op diverse Capfun parken. Ook de werkzaamheden bij onze klant Bunschoten Diervoeders vind ik erg interessant. Bunschoten Diervoeders in Ermelo is producent en distributeur van Carnibest. Dit is diepvriesvoeding voor o.a. honden, dus erg belangrijk dat alle installaties op temperaturen zijn en blijven.

Hoe zou je jezelf graag verder willen ontplooien? Ik wil graag zoveel mogelijk leren en mezelf breed inzetbaar maken, wat bij Veenhuizen zeker tot de mogelijkheden behoort met de verschillende werkzaamheden die wij verrichten. Koeltechniek, bakkerijtechniek, grootkeukentechniek en ijstechniek, keuze genoeg toch?!

Veenhuizen is voor mij … een familie bedrijf waar ik het met iedereen goed kan vinden!

Je mag mij altijd wakker maken voor … Van alles, niks specifieks, maar... je kunt me beter gewoon laten slapen zodat ik de volgende dag weer hard aan het werk kan.

Over tien jaar is Veenhuizen … Een groot en mooi bedrijf, waar ik nog steeds met veel plezier werk.

Mijn tip voor horeca ondernemers is … Blijf doorgaan and don´t give up!

crossmenu