In de schijnwerper, 1e monteur David (Bakery)

juni 2021

Als 1e monteur (Veenhuizen bakery solutions) is David breed inzetbaar, technisch gezien, maar zeker ook op qua begeleiding van collega's in zijn team.

David, jij hebt volgens mij naast een Veenhuizen hart ook een echt MIWE hart... Sinds wanneer werk jij aan deze bakkerij ovens? Ik ben in 2007 begonnen bij de toenmalige zelfstandige onderneming Mibatech in Barneveld en sinds 2013, de laatste 8 jaar dus, bij Veenhuizen Bakery solutions.

Hoe ziet jouw werkdag eruit? Dat varieert per dag. Ik begeleid de monteurs in het bakery team op technisch gebied, verzorg (interne) trainingen en leid collega's op. Daarnaast coördineer ik nieuwbouwprojecten, los storingen op en voer onderhoud uit, dit alles voornamelijk aan MIWE ovens. Technisch inzicht is een must in deze functie. Verschillende bezoeken aan en trainingen in de fabriek in Duitsland vergroten mijn kennis.

Wat zij jouw uitdagingen op een werkdag? Het oplossen van gecompliceerde service aanvragen en het plaatsen van grote ovens op (soms) lastige locaties. Een dikke plus: MIWE ovens zijn makkelijk te programmeren en bakken constant, ik ben altijd trots als een bakker weer tevreden is met het bakresultaat.

Aan welk project heb je gewerkt waar je trots op bent? Er zijn veel projecten geweest waar ik trots op ben, maar op de werkzaamheden bij Mangusa op Curaçao toch wel het meest. Als je buiten Nederland werkt, moet je toch inventiever zijn, gelukkig gaat mij dat goed af! Met een eigen gespecialiseerde servicedienst in Nederland kunnen wij service bieden waar onze klanten op rekenen. Daar ben ik ook trots op.

Hoe zou je jezelf graag verder willen ontplooien? In hetgeen ik nu doe.... Ik wil de innovaties van MIWE op de voet volgen. Mooie projecten realiseren en de kennis binnen het team op een hoog level houden.

crossmenu