IJssalon de Hoop | Blaricum

februari 2022

IJssalon de Hoop in Blaricum is al meer dan 100 jaar een begrip in ’t Gooi en omstreken. De vitrine van IJssalon De Hoop is standaard gevuld met verschillende smaken. Wij, van Veenhuizen Groep B.V., hebben al bijna 60 jaar een samenwerking met IJssalon de Hoop. In 1950 is Slob Koudetechniek, onderdeel van de Veenhuizen Groep B.V., gestart met een koeltechnisch installatiebedrijf met als specialisatie ambachtelijk ijsapparatuur.

De apparatuur van de “oude” ijssalon is ruim 25 jaar geleden naar tevredenheid geleverd en geïnstalleerd door Slob Koudetechniek. Ongeveer 3 jaar geleden zijn onze collega’s, Wouter en Menno, uitgenodigd door de eigenaren Carolien en Daan om mee te denken over de vernieuwde IJssalon de Hoop.

De ijskeuken is in het vroege voorjaar 2021 verbouwd en uitgebreid. Veenhuizen heeft verschillende soorten apparatuur geleverd. Bijvoorbeeld een Rhima doorschuifvaatwasser met aan- en afvoertafels. Een 4 deurs vrieskast met shock vriescapaciteit speciaal voor ijs. Het klimaat wordt geregeld met een LG  airco-warmtepomp, de uitblaasroosters zijn in plafond ingebouwd.

Niet alleen het functionele gedeelte moest vernieuwd worden ook de salon zelf kreeg een nieuwe uitstraling en deze werd ruim 2x zo groot.

Carolien en Daan zijn naar de GeloStandard fabriek in Italië geweest en hebben daar gekozen voor de Spring ijsvitrine. Een vitrine met een klassieke uitstraling maar wel een speciale uitvoering met een lichte radius. De eerste in Nederland! Deze vitrine heeft ruimte  voor 54 ijsbussen van 10 liter en is letterlijk hét centrum waar alles om draait in deze prachtige en zeer drukke ijssalon.

Ook leverde wij hier de maatgemaakte ijsvitrine voor de ijscoupes met ernaast een gekoelde fruitvitrine, gekoelde lades onder de fruitbakjes. Op de achterwand een functioneel en mooi koffiemeubel met opslagruimte en een koelkast.  Ook een prachtige ijstaarten vitrine met aan vier zijden glas en speciale verlichting voor een optimale presentatie.

Het klimaat wordt geregeld met de LG airco-warmtepomp, de uitblaasroosters zijn in plafond ingebouwd en onzichtbaar weggewerkt in dezelfde roze kleur als het plafond.

Tenslotte heeft Veenhuizen Groep B.V. ook aan de techniek en een grote betrouwbaarheid veel aandacht gegeven. De luchtgekoelde koelmotoren zijn geplaatst in de kelder onder de ijssalon met een sterk luchtventilatiesysteem. De koelaggregaten zijn erg sterk van capaciteit, een extra waterkoeling garandeert de betrouwbare werking, ook bij tropische buitentemperaturen.

Benieuwd wat Veenhuizen Groep B.V. voor jouw salon kan beteken? Neem contact met ons op!

crossmenu