IJssalon De Hoop

28 februari 2022
|

IJssalon de Hoop in Blaricum is al meer dan 100 jaar een begrip in ’t Gooi en omstreken. Hun vitrine is gevuld met een ongekend groot aantal verschillende smaken. Veenhuizen werkt al bijna 60 jaar nauw samen met IJssalon De Hoop. In 1950 startte Slob Koudetechniek, sinds enige tijd onderdeel van Veenhuizen, met een koeltechnisch installatiebedrijf gespecialiseerd in ambachtelijk ijsapparatuur.

De apparatuur van deze beroemde traditionele ijssalon werd ruim 25 jaar geleden naar volle tevredenheid geleverd en geïnstalleerd door Slob Koudetechniek. Ongeveer 3 jaar geleden werden Wouter en Menno van ons bedrijf Veenhuizen uitgenodigd door de eigenaren Carolien en Daan om mee te denken over de vernieuwing van IJssalon De Hoop.

Hun ijskeuken werd in het voorjaar van 2021 ingrijpend verbouwd en uitgebreid. Veenhuizen leverde verschillende soorten apparatuur. Om er enkele te noemen: een Rhima doorschuifvaatwasser met aan-
en afvoertafels en een 4-deurs vrieskast met shock vriescapaciteit speciaal voor ijs. Het klimaat in IJssalon De Hoop wordt geregeld met een LG airco-warmtepomp. Het bijzondere hierbij is dat de uitblaasroosters volledig onzichtbaar zijn ingebouwd in het roze plafond.

Niet alleen het functionele gedeelte werd vernieuwd, ook de salon zelf kreeg een nieuwe uitstraling en werd ruim 2 keer zo groot.

Na hun bezoek aan de GeloStandard fabriek in Italië kozen Carolien en Daan voor de de Spring ijsvitrine van GeloStandard. Deze vitrine heeft een prachtige klassieke uitstraling en een speciale uitvoering met een mooie boog, de eerste in Nederland! Deze vitrine heeft ruimte voor 54 ijsbussen van elk 10 liter en is letterlijk hét centrum waar alles om draait in deze prachtige en bijzonder drukke ijssalon.

Veenhuizen leverde eveneens de op maat gemaakte ijsvitrine voor de ijscoupes met ernaast een gekoelde fruitvitrine en gekoelde lades onder de fruitbakjes. Op de achterwand van IJssalon De Hoop plaatsten we een functioneel en mooi koffiemeubel met opslagruimte en een koelkast. We leverden eveneens een prachtige ijstaartenvitrine voorzien van glas aan 4 zijden en speciale verlichting voor een optimale productpresentatie.

Veenhuizen besteedde veel aandacht aan een slimme toepassing van de techniek en aan een optimale betrouwbaarheid. De luchtgekoelde koelmotoren in de kelder onder de ijssalon zijn uitgerust met een bijzonder krachtig luchtventilatiesysteem. Hun koelaggregaten hebben een hoge capaciteit en een extra waterkoeling garandeert een betrouwbare werking, ook bij tropische buitentemperaturen.

Benieuwd wat Veenhuizen voor uw ijssalon kan beteken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!

crosschevron-down