• Kälte-Rudi - ijsmachines

Kälte-Rudi

Sinds 1964 bouwt het Zuid-Duitse familiebedrijf: Kälte-Rudi aan innovatieve oplossingen voor ambachtelijke bereidingen in de food. De focus ligt met name op ijs én zuivel. De huidige Kälte-Rudi machines kennen bredere toepassingsgebieden zoals patisserie, groot- en instellingskeukens. Samen met Kälte-Rudi richt Veenhuizen Ice Cream solutions zich op zowel de traditionele ijskeukens en ijssalons maar ook steeds meer op (banket)bakkerijen en boerderijen en haar winkels. Wil je vanuit de beste grondstoffen, met het beste recept, op een efficiënte wijze een ambachtelijk product maken? Dan is Kälte-Rudi de beste keuze.

DIBASE touch pasteurisatieketels:

In 1964 lag hier de basis van Kälte-Rudi. Niet voor niets, want de bereiding van ambachtelijk room- en melkijs begint met het pasteuriseren van melk. 

De DIBASE touch pasteurisatieketels zijn wettelijk goedgekeurd (DIN11488) voor zowel de productie van consumptiemelk en daarvan afgeleide producten (zoals bijvoorbeeld yoghurt) en voor de bereiding van ijsmixen. Met het touch-panel kunnen we vrijwel elk gewenst programma voor je instellen: temperaturen, draaisnelheden van roerwerk(en) en mixers, meldingen voor het toevoegen van grondstoffen, snelheid van het proces, etc. Wij begeleiden jou graag naar de juiste instellingen! 

De DIBASE serie kent vele varianten: de breedte varieert van 600 tot 900 mm en qua inhoud van 45 tot 600 liter en alles daartussen. Door productie op aanvraag kunnen de machines volgens individuele technische specificaties worden gebouwd. Wat ze allemaal gemeen hebben: de machines zijn compact, worden gemaakt van degelijk RVS en zijn gemakkelijk te reinigen en desinfecteren.

DICOM touch ijsmachines:

De enige Diagonal Freezer® ter wereld bezorgt je een stevig en toch luchtig ijsje dat je zonder het gebruik van een shockvriezer direct in de ijsvitrine kunt plaatsen. Door de schuine plaatsing van de ketel wordt het ijs in feite gekneed tijdens het bevriezen. Dit zorgt voor een stabiele verdeling van de lucht in het ijs, waardoor het minder snel afsmelt. Verder kan het ijs op een lagere temperatuur uit de machine worden ‘gelost’, waardoor achteraf geen kristallen in het ijs ontstaan. Het resultaat? Een stabiel en smakelijk ijsje, waarvoor minder additieven nodig zijn om een goede structuur te bereiken en te behouden. 

Met het touch-panel kunnen we vrijwel elk gewenst programma voor je instellen. In theorie kun je voor meer dan 80 ijssoorten een eigen programma maken met een eigen eindtemperatuur (stevigheid), luchtinslag, uitloopsnelheid, toevoegingen, etc. Graag begeleiden we je naar de juiste programmering. 

De DICOM touch serie kent een aantal formaten. De hoeveelheid mix die je tot ijs kunt bereiden per charge varieert van minimaal 1 liter in de G4 tot maximaal 16 liter in de G16. Door de hoge koelcapaciteit verschilt de bereidingstijd nauwelijks tussen de minimale en maximale capaciteit van de machine en maak je (afhankelijk van de uitvoering) elke zeven à acht minuten 1,5 tot 24 liter kwaliteitsijs. De standaard SRS-functie en ketelspoeling maakt een snelle en hygiënische wisseling van ijssmaken tijdens het productieproces mogelijk. De deur van de machine kan steeds gesloten blijven. 

De DICOM touch is degelijk en betrouwbaar, zoals je van een Duits product mag verwachten. Met goed onderhoud ben je met deze ijsmachine voor jaren verzekerd van het beste ijs.

NEXT DICOM ijsmachines:

In de loop van 2022 wordt een nieuwe generatie Kälte-Rudi ijsmachines leverbaar. Met alle kwaliteiten van de DICOM touch-serie en een aantal innovaties:
  • Een nieuw touch-display met nog eenvoudigere bediening
  • Bediening aan te passen voor linkshandige ijsbereiders
  • Afgeronde en gladdere RVS-oppervlakken voor gemakkelijk reinigen en een mooiere uitstraling
  • Nieuw ontwerp van het machineframe, waardoor gemakkelijk gewerkt kan worden met extra apparatuur zoals afvulmachines
  • Een extra schraper op de deur van de machine, waardoor nog minder ijsresten in de machine achterblijven
De belangrijkste ontwikkeling zit echter in de capaciteit: De NEXT DICOM-serie is tevens leverbaar met ketelgroottes van 22 en 28 liter (naast de formaten van de DICOM touch-serie).

DITHERM kookketels:

De DITHERM kookketel is de vervanger van een personeelslid in je bedrijf. Deze alleskunner helpt je bij de bereiding van uiteenlopende arbeidsintensieve producten voor de ijssalon, banketbakkerij en in de grootkeuken. 

Het volledig gecontroleerde cook & chill proces zorgt voor snel terugkoelen binnen wettelijke eisen. Zo bereid je in een handomdraai niet alleen coulis, sauzen, ijspasta’s en vullingen voor in je ijs (variegato’s), maar ook bijvoorbeeld gele room, jams en desserts voor de patisserie of volledige warme gerechten als risotto, gevulde soepen en bolognese voor je pasta. 

Standaard wordt de DITHERM kookketel geleverd met een aantal vooraf ingestelde programma’s. Hierin kunnen we eenvoudig wijzigingen aanbrengen of je eigen programma’s toevoegen. Volledige recepturen en werkwijzen voor producten kunnen worden ingesteld, inclusief meldingen voor bijvoorbeeld het toevoegen van (extra) grond- of hulpstoffen. 

Zoals gezegd kent de DITHERM kookketel vele toepassingsgebieden. Voor een ijssalon zal de kleinste ketel van 40 liter al een uitkomst zijn, voor institutionele keukens loopt het aanbod door tot 500 liter. Individuele oplossingen voor wat betreft techniek zijn op aanvraag altijd mogelijk. 

Graag laten we je in een demonstratie zien wat voor jouw bedrijf de ongekende en arbeidsbesparende mogelijkheden zijn van de DITHERM kookketels!

Overige apparatuur:

Veenhuizen Groep B.V. Ice Cream solutions helpt je graag met de volledige inrichting van je ijskeuken. Zowel met Kälte-Rudi als met andere leveranciers bieden we je dé oplossingen als het gaat om bijvoorbeeld mixers, afvulsystemen en vendingmachines. Uiteraard staan onze andere solutions tot je beschikking waar het gaat om koel- en vriescellen, luchtbehandeling, ovens en andere keukenapparatuur. Het aanspreekpunt blijft hetzelfde: neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek!
’Veenhuizen is voor mij dé partner in ijs. Kwaliteit in machines, maar vooral in het menselijk contact en de begeleiding tot een succesvol ijsconcept. (H)Eerlijkheid kun je geven als je achter je product staat. Kalte-Rudi is voor mij de ijsmachine voor top ijs.’
Mark Oonk, Bakkerij Oonk
crossmenu