In de schijnwerper.... servicemanager (Food & Bakery) Rob

juni 2021

Hee Rob, jij bent wel een bekend "Veenhuizen gezicht", hoe lang werk jij al bij Veenhuizen? Ik ben door een overname van Les Amis Dienstverlening (nu Veenhuizen Food Solutions) per 1 januari 2010 bij Veenhuizen terecht gekomen. Inmiddels dus mijn 12e jaar in de organisatie.

Wat is jouw functie binnen Veenhuizen?  Op dit moment ben ik Servicemanager voor de disciplines Food & Bakery. 

Leuke vraag... wat doe je zoal op een dag? Een lastigere vraag kun je bijna niet stellen. Dit vraag ik mezelf ook wel eens af. Het is heel breed, niet echt een afgebakend takenpakket. Tussen alle routine afspraken en overleg door ben ik o.a. verantwoordelijk voor een stukje aansturing van de binnendienst en buitendienst en ben je vooral faciliterend voor de mede collega. Ook heb je te maken met (aan)vragen van een aantal (grote) opdrachtgevers en klanten. Daarnaast steek ik ook veel tijd in ons planningsprogramma Relyon, met name een stuk ICT gerelateerde procesoptimalisaties.

Welke vaardigheden heb je hiervoor nodig? Allereerst denk ik wel een goede dosis inlevingsvermogen en sociale vaardigheden. Je bent veel met de mens zelf bezig. Daarnaast is het handig dat je vaak in processen kunt denken en dat je handig bent met de systemen waarmee we werken. Je hebt veel te maken met data en als je daar je weg in weet te vinden kun je dit op veel vlakken toepassen. Ook is flexibiliteit belangrijk. Omdat je niet altijd weet wat er zoal op een dag op je af komt is het belangrijk om op het juiste moment de prioriteiten te kiezen en de rust te bewaren.

Wat vind je het leukst aan je functie? De afwisseling en variatie in het werk. Er komt behoorlijk veel op je af. De ene dag veel meer als de ander. Soms heb je veel brandjes die direct geblust moeten worden. Maar uiteindelijk is het leukste om mensen beter te maken en te enthousiasmeren. Of dit nu een klant of collega is. Of een proces of een IT optimalisatie realiseren, dat zijn wel zaken waar ik voldoening uit kan halen.

Wat is een uitdaging die je hebt in je werk? Er is sowieso veel uitdaging. Veenhuizen is een organisatie die niet stilstaat. De organisatie is fors gegroeid. Ik was destijds in 2010 met het voormalige Les Amis team eigenlijk de eerste uitbreiding op de activiteiten waarmee Veenhuizen tot dat moment bekend was (koeltechniek). Door de diversiteit aan disciplines die we inmiddels in huis hebben, met name wat overnames die gedaan zijn, zit de grootste uitdaging in het samensmelten van de culturen en de processen.

Aan welk project heb je gewerkt waar je trots op bent? Een project wat we recent hebben afgerond is het Inkoop – Bestellen – Logistieke proces. Hier heeft veel tijd gezeten in het in kaart brengen, ontwikkelen, testen en uitvoeren. Dit project heb ik samen met mijn collega Nico gedaan, die uiteindelijk de kartrekker van het project was. Als je dan ziet dat het zijn vruchten afwerpt en we in het proces, wat bijna allesomvattend in het primaire serviceproces zit, enorme stappen hebben gemaakt dan kan ik daar wel blij van worden.

Andere projectjen zijn het inrichten van de Min-Max voorraad op de bussen en het digitaliseren van onderhouds- en inspectielijsten. Ook de digitalisering van de urenrapportages (voor zo’n 65 buitendienst medewerkers) heeft inmiddels zijn vruchten afgeworpen. Als ik nog steeds regelmatig, in vreugde, hoor hoeveel tijd HR (Suzanne) hier nu iedere maand mee bespaard dan kan ik niet anders dan daar blij van worden.

Hoe zou je jezelf graag verder willen ontplooien? Ik dacht dat ik de lastigste vraag al achter de rug had.. In mijn huidige rol zit ik voorlopig goed op mijn plek. De afgelopen jaren ben ik met het bedrijf meegegroeid (waar ik uiterst dankbaar voor ben dat men mij dit vertrouwen heeft gegeven) en heb op dit moment geen ambities om nog verder door te groeien. Uiteraard zijn er nog genoeg zaken waar ik in mijn huidige rol nog wat verder in zou kunnen en willen ontwikkelen. O.a. op een stukje techniek. We zijn voornamelijk een technisch service bedrijf en zelf ben ik atechnisch op de meeste vlakken, al kun je met logisch nadenken in sommige gevallen toch wel een eind komen.

Veenhuizen is voor mij … Inmiddels bijna een derde van mijn leven een prettige werkgever om voor te werken.

Je mag mij altijd wakker maken voor … Lijkt mij niet zo gepast om dat hier te vermelden 😉...

Over tien jaar is Veenhuizen … Hoop ik nog steeds een gezonde service organisatie wat echt meer en meer een merk is geworden met landelijke naamsbekendheid. 

Wat ik echt fijn vind is … Blije klanten, blije collega’s. De drijfveer om klanten en collega’s te enthousiasmeren en tevreden te houden.

Mijn tip voor horeca ondernemers is … Zet zoveel mogelijk social media in en laat je gezicht zien.

crossmenu