Hoe multi is de Multipan? "Bouwer" Stef aan het woord...

augustus 2021

Stef is een van de mannen achter de Multipan pannenkoeken carrousel. Hij werkt ruim 3 jaar bij Veenhuizen, maar weet nu al dat hij hier nooit meer weggaat. Collega’s zijn nooit te beroerd om te helpen of een luisterend oor te bieden en ook het management hanteert de menselijke maat. “Ik had niet verwacht dat er nog zulke werkgevers in Nederland bestaan.”

In dit artikel lees je welke samenloop van omstandigheden ervoor zorgde dat Veenhuizen zelf de Multipan ging produceren. Het eerste product dat we volledig in eigen beheer en op maat voor de klant maken.

Multi-inzetbaar personeel

Het ontstaan van de Multipan hangt grotendeels samen met het verhaal van Stef. Na het afronden van zijn grafische opleiding, ontdekte hij al snel dat plaatjes voor hem te stil stonden. “Ik vond het leuk om met mijn handen te werken en kwam dus als monteur in de keukens en badkamers terecht.” De vrije uurtjes besteedde hij met zijn videocamera in de natuur of achter zijn computer om de filmpjes te monteren.

Dit resulteerde in een kort uitstapje als video-editor in de media. Maar het landschap van Hilversum veranderde snel en de vraag naar video-editors werd steeds geringer. Na een periode zonder werk en een periode buffelen in een giftige werkomgeving, was Stef maar al te blij om als monteur voor Veenhuizen aan de slag te kunnen.

Helaas had hij nogmaals pech, toen hij last kreeg van zijn knie en hoorde dat hij een operatie moest ondergaan. We zaten inmiddels in de Corona crisis en dus belandde hij met zijn niet-urgente knieoperatie op de wachtlijst. Stef had eindelijk zijn plekje gevonden en thuis gaan zitten was out of the question.

Op hetzelfde moment was een externe partij voor Veenhuizen bezig met het bouwen van de pannenkoeken carrousel. “Hier ging veel geld heen en ondertussen liep ik met mijn ziel onder m’n arm omdat ik geen fysiek zwaar werk kon doen. Dus dacht ik, waarom gaan we dat niet zelf doen? Ik heb Gijs Morren bij dit project aangehaakt, die als eerste monteur de technische kennis inbracht. Ik ben Chef Pancake en hij is Opper Pancake.” Binnen een jaar stond de Multipan - compleet met 3 pagina’s aan onderdelen - klaar om naar de klant te gaan.

De multi-oplossing voor de klant

Als monteur is Stef ook degene die de Multipan bij de klant naar binnen brengt. De reactie die hij vaak krijgt? “Ah eindelijk, daar is ‘ie dan!” Op de Horecava of in onze showroom in Voorthuizen heeft hij of zij dan al kennisgemaakt met de machine. Nadat de order geplaatst is, duurt het nog zo’n 2 weken om het op maat voor de klant te maken.

Wat maakt de Multipan zo’n welkome toevoeging voor de professionele keuken? Ten eerste geeft het een enorme boost aan het tempo in de keuken. Met de Multipan bak je (vanaf) maar liefst 140 smakelijke pannenkoeken per uur. Het is een kwestie van beslag op de warme plaat, deze draait 2 rondjes mee en voilà, je hebt een pannenkoek.

Afhankelijk van het aantal bakplaten (6, 8 of 10) loopt de productie snel op. Met name voor pannenkoekenhuizen, concept stores en restaurants waar veel kinderen komen is dit een uitkomst. Stef: “bij de Julianatoren gebruiken ze de machine ook voor tosti’s en omeletten. Of om carpaccio op de juiste temperatuur te ontdooien. Ideaal!”

Daarnaast is het een stuk duurzamer dan een pannetje op het gas. Daar moeten we uiteindelijk toch vanaf. De techniek op gebied van elektra is constant in ontwikkeling. Zo zijn de gloeispiralen die gebruikt werden voor de bovenwarmte inmiddels vervangen door een infraroodlamp, waardoor het stroomgebruik voor de klant aanzienlijk omlaag gaat. Zeker 60-70% ten opzichte van de machines van vroeger.

Ontzorgen in multi forma

Omdat Stef zowel bouwer als monteur is, kan hij de klant nóg beter ontzorgen. “Ik ken de machine als geen ander. Dus als er een storing plaatsvindt, weet ik de oorzaak meestal wel te vinden. Vaak ben ik ook degene die de Multipan heeft geplaatst dus ik ben een bekend gezicht voor de klant, ik weet waar alles staat en ja, dan heb je aan een half woord genoeg.”

Daarnaast geven de storingen, problemen en feedback van de klant ook weer input om de machine verder door te ontwikkelen. Als de monteurs het probleem hebben gevonden, vindt er een modificatie plaats op de machine. Vervolgens wordt deze aanpassing ook doorgevoerd op de andere machines die op verschillende plekken in het land staan. Stef legt uit: “daarmee voorkomen we dat de klant op een piekmoment stil komt te staan, wat erg gewaardeerd wordt!”

Wil jij de Multipan pannenkoeken carrousel weleens uitproberen? We nodigen je van harte uit voor een demo in onze showroom in Voorthuizen. Bel 0342 47 24 10 en maak een afspraak.

crossmenu