Het gezicht achter de planning...

september 2021

Wie herkennen klanten eerder aan zijn stem dan aan zijn gezicht? Wie lost problemen op zonder op locatie te komen? Wie weet desondanks precies welke monteur op dit moment onderhoudswerkzaamheden uitvoert bij Bakker Bart in Emmeloord? Dit gaat natuurlijk over Arnold Kalfsbeek, planner bij Veenhuizen in de divisies Food en Bakery. Normaal werkt hij grotendeels achter de schermen, maar vandaag staat hij volop in de schijnwerpers!

Arnold is sinds 2016 werkzaam bij Veenhuizen. Hij begon met een team van 4 monteurs, maar dit breidde zich door de jaren heen uit naar een 10-tal, verdeeld over 2 divisies. “Het kan heel hectisch zijn, maar de dagen vliegen voorbij.”

Hoe ziet een dag in het leven van deze planner eruit, wat vindt Arnold het allerleukste aan zijn baan en hoe verhoudt hij zich tot klant en monteur? Je leest het in dit artikel.

Dag uit het leven van de planner...

Rond een uur of 8 loopt Arnold het kantoorpand in Voorthuizen binnen. Waar de meeste mensen rustig met een kopje koffie aan de dag kunnen beginnen, moet Arnold gelijk in de 4e versnelling; een monteur is vannacht op pad geweest om een storing te verhelpen, maar kwam tot de conclusie dat er een aantal vervolgstappen nodig zijn. De planning wordt geraadpleegd en de klant op de hoogte gebracht.

Ondertussen beantwoordt Arnold de mails en telefoontjes die tijdens de dag binnenkomen, houdt hij contact met de monteurs en probeert hij sommige storingen al telefonisch op te lossen. “Omdat ik vroeger als servicemonteur in de ovens heb gewerkt, kom ik vaak al een heel eind.”

En dan is er nog het nauwkeurige werk rondom de bonnen. Wanneer de monteurs klaar zijn, controleert Arnold in hoeverre het werk aan de klant gefactureerd wordt. Zit er garantie op of is er reden voor coulance? Dit zijn belangrijke zaken om te onderzoeken, omdat je hiermee geschillen met klanten kunt voorkomen.

Menselijke aspecten

Naast planner is Arnold ook bestuurslid van de personeelsvereniging, waarmee hij o.a. presentjes koopt voor zieke collega’s en (in normale tijden) leuke uitjes organiseert. “Dat menselijke aspect vind ik heel belangrijk. Ik ben een emotie mens, en dat wordt me ook nog weleens verweten. Zo kan ik bij extreme drukte nog weleens kortaf doen tegen de monteurs.”

“Aan de andere kant probeer ik ook altijd zo veel mogelijk rekening te houden met hun thuissituatie en een goede werk privé balans voor ze te borgen. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Overuren zijn inherent aan het werk van de servicemonteur. Als een klant een storing heeft, dan moet dat zo snel mogelijk verholpen worden.”

Verder is het voor Arnold belangrijk om de club monteurs op een goede manier bezig te houden, zodat ze gemotiveerd blijven. Dat zorgt bijvoorbeeld voor minder uitval door ziekte. Als je met goede zin naar je werk gaat, blijf je ook minder snel thuis bij een pijntje.

Professioneel probleemoplosser

Voor de klant is Arnold fulltime bezig met het oplossen van problemen. Zo sprak hij 2 weken geleden met iemand die een oven nodig had. Hij nam contact op met MIWE om er vervolgens achter te komen dat de levering 10 weken zou duren. “Deze klant zit middenin zijn hoogseizoen en vroeg ons of er nog andere mogelijkheden waren. Magazijn voorraad gecheckt, we hadden deze MIWE oven op voorraad en konden de week daarop al leveren.” 

Het ad-hoc beslissingen kunnen nemen waarmee hij meteen problemen voor de klant op kan lossen, dat vindt Arnold het allerleukste van zijn baan. “Het geeft veel voldoening. Je hoort de klant aan de andere kant van de lijn denken: Wat fijn, er is iemand die probeert om mijn probleem goed en snel op te lossen. Die ontzorging is ontzettend belangrijk.”

Dit is volgens Arnold ook meteen de reden waarom we qua ovens MIWE aanbevelen. “Als je weet dat er meer dan 2.000 ovens in Nederland staan en dat er maar 1 monteur storingsdienst (buiten reguliere werktijden) hoeft te draaien voor het hele land. Die hoeft ook nog eens bijna nooit uit te rukken, want wij zorgen dat we op tijd de juiste onderhoudswerkzaamheden verrichten en dat klanten een betrouwbaar product krijgen.”

Wil je ook volledige ontzorging wat betreft je keukenapparatuur, koel- en vriestechniek? Neem contact op via (gegevens) en wie weet heb jij Arnold binnenkort aan de lijn om de werkzaamheden in te plannen!

crossmenu