Gerard Wermelink verruilt de Veluwe voor 'n nieuwe uitdaging in Almelo

mei 2021

Woensdag 12 mei a.s. zullen we na bijna 10 jaar dienstverband afscheid nemen van Gerard Wermelink, die zijn carrière in Twente gaat voortzetten.

Patrick Veenhuizen zegt er het volgende over: "Het nest ligt onder de boom” zeggen ze in Twente als een (liefdes)relatie eindigt. En zo voel ik het ook, het is alsof de verkering uit is... Ja, het doet me oprecht pijn om afscheid te nemen van Gerard. We hebben samen veel dingen meegemaakt. De rode draad is dat we gezamenlijk het merk MIWE hebben neergezet zoals het nu staat, en dat hoofdstuk is nog niet helemaal klaar.

Gerard begon bij Veenhuizen om de Foodservice Sales (horeca) in te vullen. Hij kwam toen bij Rational vandaan en hij sloot perfect bij ons team aan. Kort daarna nam ik MIWE Agency (Mibatech) over en met de bakkers achtergrond van Gerard paste dat nog beter. Ik weet nog dat ik tegen Gerard zei als ik nu een bedrijf in de bakkerij overneem, word jij daar dan blij van? Jazeker, zei Gerard. Nou dan doe ik dat.... antwoordde ik hem. Gerard wist niet dat ik toen al in een vergevorderd stadium was met de overname van MIWE Agency. Kort daarna melde ik hem: Het is MIWE geworden..., hij was verbaasd, verrast en zeer enthousiast! En dat laatste is hij tot de dag van vandaag nog steeds.

Gerard, je ben een fijne medewerker en leuke collega voor de Veenhuizen organisatie. Maar bovenal een ware (zakelijke) vriend voor mij persoonlijk. Koester alle mooie avonturen welke we samen hebben beleefd. En wie weet kunnen we in de toekomst nog meer mooie herinneringen maken.... Dank voor alles!

Ook Gerard blikt terug en kijkt vooruit:

In 2014 kreeg Patrick de kans om MIWE Agency (Mibatech) over te nemen. In eerste instantie zou het gaan om de service, maar al gauw gaf de eigenaar aan ook de verkooptak te willen afstoten. Aangezien ik een jarenlange achtergrond heb in de bakkerij was de keuze voor Patrick niet moeilijk en werd MIBATECH  (nu Veenhuizen Bakery Solutions) toegevoegd aan de Veenhuizen Groep. Na een moeilijke start zagen we de omzet snel stijgen en ons klantenbestand gestaag groeien.

Ik ben enorm blij met de kans die ik van Patrick heb gekregen en ook best wel trots op waar we nu staan.  Een solide onderdeel van de Veenhuizen Groep met een goede service-afdeling, trouwe klanten en een prettige samenwerking met onze leverancier MIWE in Duitsland.  Al met al een onderdeel dat perspectief heeft en alles in zich heeft om door te groeien.

En toch ga ik afscheid nemen….                                                                                                                    

Na jaren van heen en weer rijden tussen Voorthuizen en Twente kreeg ik de kans om terug te keren bij mijn vorige werkgever Rational.  Zij wilde me graag aan hun team toevoegen en het feit dat het dichterbij huis is was een goede reden voor me om er goed over na te denken. Ondanks dat ik enige twijfel had, heb ik er uiteindelijk  toch voor gekozen om deze uitdaging aan te gaan.  Hierbij zijn voor mij de reisafstand en uiteraard de nieuwe uitdaging doorslaggevend  geweest om toch de overstap te maken. Een mooi bedrijf met een prachtig product en groeikansen in de retail.

Ik moet zeggen dat deze beslissing me wel zwaar is gevallen.  Je neemt afscheid van een bedrijfsonderdeel dat ik toch wel als  “mijn kindje” beschouw. Ik heb er veel tijd en aandacht aan besteed en ook enorm veel werkplezier aan beleeft. Daarnaast de goede band met Patrick en de collega’s… dat maakte het niet makkelijker.             

Wij wensen Gerard al het goeds toe!                          

crossmenu