Europa Ice & Perfect Ice Solutions onderdeel van Veenhuizen Groep

april 2023

Veenhuizen Groep en Europa Ice / Perfect Ice Solutions slaan de handen ineen!

Vandaag is bekend geworden dat Veenhuizen Groep de bedrijven Europa Ice en Perfect Ice Solutions heeft overgenomen. Veenhuizen Groep zal haar huidige activiteiten die zij al in het ambachtelijke ijssegment heeft opgebouwd na de overname van Slob Koudetechniek, inbrengen in het nieuw te vormen bedrijf.

De activiteiten van Perfect Ice Solutions en Europa Ice zullen 100% worden voortgezet. Door de samenvoeging ontstaat er een sterker bedrijf dat zich veel meer en beter kan focussen op service activiteiten en de verkoop van (soft) ijsapparatuur. Veenhuizen Groep zal voorzien in de shared services zoals IT, HR, financiën, management en projectmanagement.

Patrick Veenhuizen: “Ik ben erg blij met de overname hoewel wij het meer zien als een samenwerking. Samen kunnen we meer bereiken voor onze klanten. Bart en Mieke hebben een fantastisch bedrijf opgebouwd met fijne mensen en dat willen we graag zo houden. Samen meer bereiken aan de voorkant in service en verkoop om het vliegwiel draaiende te krijgen. En natuurlijk de synergie aan de achterkant in onze shared services. Voor de klanten van Europa Ice en Perfect Ice Solutions verandert er voorlopig niets. Wij gaan eerst eens rustig kijken waar we goed aan doen want we willen graag groeien en dat kunnen we alleen doen door onze klanten nog beter te bedienen!”

Bart & Mieke Schipperen: “Soms sta je voor een moeilijke keuze. Wat ga je doen? Nog harder werken óf je richten op daar waar je goed in bent? Voor Bart is dat de techniek voor Mieke de planning en het zorgen voor de monteurs. We merkten dat er zoveel andere zaken moesten gebeuren. Met name dingen waar we eigenlijk helemaal geen energie van kregen. We denken er net zo over als Patrick: samen kunnen we meer bereiken dan alleen. Zelf blijven we de komende jaren nog gewoon verbonden aan het bedrijf. Dat was onze wens maar zeker ook die van Veenhuizen. Spannend vinden we het wel maar we hebben er alle vertrouwen in!”

crossmenu