“Een eerlijk advies? Dat betekent soms ook iets áfraden”

maart 2021

Bij Erik Posma (accountmanager Foodservice solutions) stroomt het horecabloed door de aderen. Hij doorliep de Hotelschool en runde tien jaar lang een eigen restaurant in zijn geboorteplaats Wierden. Als Accountmanager Foodservice Solutions bij Veenhuizen kan hij zijn passie gelukkig nog altijd kwijt en adviseert hij onder andere horecaondernemers over hun keukeninrichting.

“De horeca is en blijft een prachtig vak, ik kan niet anders zeggen. Maar de combinatie horeca en een gezin met kleine kinderen is geen handige en daarom stopte ik jaren geleden met mijn restaurant. Ik bleef wel dichtbij mijn leest door aan de slag te gaan als verkoper bij een keukeninrichter. Bijna anderhalf jaar geleden kwam ik vervolgens bij Veenhuizen terecht.”

Routing in de keuken

Bij Veenhuizen bedient Erik horecabedrijven, zorginstellingen en andere grootzakelijke klanten met keukeninrichting en apparatuur. Daarbij komt zijn passie voor en kennis over werken in de keuken goed van pas. “Ik ken het klappen van de zweep. Dat helpt bij het adviseren van mijn klanten. Voor de efficiency, de veiligheid en de hygiëne van een keuken is de routing van groot belang. Waar plaats je je vaatwasser, waar het kookgedeelte? En hoe doe je dat zó, dat niemand elkaar in de weg loopt, dat je niet met vieze vaat langs te bereiden eten hoeft en dat gasten snel bediend kunnen worden? Ik help ondernemers beslissingen te nemen zodat ze een keuken krijgen waarmee ze minimaal tien jaar vooruit kunnen.”

Interesse uit China

Dat adviseren betekent soms ook een klant iets afraden. Of iets anders voorstellen dan hij eigenlijk in gedachte had. “Dat levert soms onverwachte situaties op voor een klant. Maar een eerlijk advies wordt negen van de tien keer op prijs gesteld. En juist met eerlijkheid bouw je een mooie en duurzame relatie op met de klant.” Erik mag vanuit zijn functie ook de Aziatische markt verkennen. “Een mooie, nieuwe markt voor ons. Er is al interesse getoond vanuit China voor onze Multipan Pannenkoekencarrousel. Dit is het eerste product dat we volledig in eigen beheer en op maat voor de klant maken. Met de Multipan maak je rustig tweehonderd pannenkoeken per uur. Omdat het ons eigen fabricaat is, kunnen we onze klanten optimale after sales service bieden en hebben we altijd onderdelen op voorraad.”

Veenhuizen staat voor Erik voor de term ‘met elkaar’. “Er heerst een mooi groepsgevoel hier. Dat voel je als je hier werkt, dat voel je als je hier klant bent. Ik ben er trots op hier te werken!”

crossmenu