Echte Bakker van der Veer wint prijs beste speculaasbakker van Nederland, natuurlijk gebakken in een MIWE oven

oktober 2020

Echte Bakker van der Veer is uitgeroepen tot de beste speculaasbakker van Nederland. Onze gewaardeerde klant uit Barneveld kreeg in de categorie ‘speculaasjes zonder amandelen’ van de vakjury een 7,80 en een 7,85 van de consumentenjury, waarmee de eindscore 7,83 was.

Tijs van Bragt, commercieel adviseur bij Veenhuizen Bakery Solutions, verraste de mannen met een feestelijk boeket, natuurlijk in MIWE kleuren.

Remco van der Veer spreekt van een grote verrassing. ,,We hadden vorige week last-minute besloten om deel te nemen aan de wedstrijd. Dat doen we eigenlijk al jaren, maar tot gisteren hadden we nog nooit een hoofdprijs gewonnen. We zijn erg trots dat we ons nu een jaar lang de beste speculaasbakker van Nederland mogen noemen. Er is veel concurrentie, in onze categorie waren maar liefst 123 inzendingen.’’

Banketbakker Koen de Blaeij is het brein achter de bekroonde speculaas van Van der Veer. Remco: ,,Ons recept is natuurlijk geheim, maar ik kan wel zeggen dat we de laatste maanden enkele verbeteringen hebben doorgevoerd. De speculaas is daardoor nóg kruidiger en knapperiger geworden.’’ Naast de landelijke prijs is er ook nog een provinciale onderscheiding voor Van der Veer. In de categorie ‘Speculaas met amandel’ wonnen de Barnevelders de eerste prijs in Gelderland.

crossmenu