"Eigenlijk zou ik maar voor 1 klus komen, ondertussen werk ik al 26 jaar bij Veenhuizen".

november 2021

                               

Hoi Richard, jij bent al ruim 25 jaar een vertrouwd gezicht bij Veenhuizen. Leuk dat je wat over jezelf wilt vertellen! Zeker, ik ben Richard Gielen (48 jaar), getrouwd en vader van 2 kinderen. Ik ben al bijna mijn gehele leven woonachtig in Voorthuizen. Na het behalen van MTS Electro diploma (met enige omweg), ben ik bij Veenhuizen Koeltechniek gaan werken. Dit doe ik tot op de dag van vandaag met erg veel plezier (over het algemeen).

Wat doe jij precies binnen Veenhuizen? Ik ben servicemonteur aan de koeltechnische kant (zeg maar “de koude“ kant) van het bedrijf. Doordat ik al enige tijd meeloop ben ik ook de vraagbaak (1e monteur) voor diverse monteurs binnen mijn team.

Werk je al lang als monteur? Dat kun je wel zeggen... mijn relatie met Veenhuizen is langer dan die met m’n vrouw namelijk 26 jaar om 21 jaar. Ik ben op m’n 22e bij Veenhuizen in dienst gekomen via het uitzendbureau. Eigenlijk zou ik maar voor 1 klus komen, ik weet het nog precies: 12 splitairco’s monteren bij een uitgeverij in Apeldoorn. Okay nog 1 klus dan:  Het afisoleren van 20 meter zuigleiding bij een vrieshuis in Barneveld. Uiteindelijk is in september het contract met het uitzend bureau omgezet in een contract voor onbepaalde tijd bij Veenhuizen.

Heb je een specialisme? Ik ben vooral nieuwsgierig en geduldig. Ik ga pas weg als het voor mijn gevoel ook echt weer werkt zoals het hoort. Ook het communiceren met de klant gaat mij (denk ik) goed af : Ik heb een luisterend oor, vraag goed door en dan…. de storing oplossen of iets nieuws adviseren. 

Hoe zou je de sfeer binnen jullie team  omschrijven? Verkeerde vraag op een verkeerd moment hahaha. Corona heeft ervoor gezorgd dat de samenhorigheid voor langere tijd minder aanwezig is geweest. Gelukkig begint het weer langzaam terug te komen. Daarvoor was de sfeer goed, ik merk vooral dat hoe kleiner de groep is, hoe hechter de sfeer, wat ook logisch is, want dan is de band sterker. Ik ben bij Veenhuizen binnen gekomen in een groep van 6 monteurs en 5 mensen op kantoor. Toen dronken we eerst om 07.45 uur koffie op kantoor voordat de storingen uitgedeeld werden, vervolgens werden de materialen geladen en rond 08.30 uur gingen we op pad. De tijd is verandert, nu werk je vanuit huis en word je om 08.00 uur bij je eerste klant verwacht. Dus de sociale contacten hebben (gedeeltelijk) plaatsgemaakt voor de efficiëntie van nu. Dat kan ook niet anders met ruim 100 medewerkers. Gelukkig worden er wel vrijdagmiddagborrels, een BBQ en/of kerstborrel georganiseerd.

Van welke werkzaamheden krijg jij energie? De werkzaamheden doen mij er niet zo toe. Ik krijg vooral energie van tevreden klanten en een geslaagde oplossing voor het probleem dat bij aankomst aanwezig was. Ook serieus geïnteresseerde collega’s bijspijkeren, ondersteunen en mijn kennis overbrengen geeft mij energie.

Welk onderdeel van je werk vind je heel leuk en wat vind je wat minder? Het oplossen van storingen en het adviseren van klanten vind ik het leukst. Vooral storingen aan diverse koel–, vries- en airco-installaties (van -86 graden tot +20 graden). Het onderhouden van grote airco installaties vind ik persoonlijk saai (kantoor in en kantoor uit voor steeds dezelfde handelingen) en dat dagen achter elkaar. Het prikkelt mij niet genoeg, waardoor ik mijn concentratie verlies.

Je hebt dagelijks contact met verschillende klanten , wat vind jij belangrijk bij dit contact? Een klant belt ons zelden om een kopje koffie te komen drinken, dus als ze bellen willen ze een gedegen advies of een goede oplossing voor hun probleem. Het is dus erg belangrijk om te weten wat de klant wil en daar zo dicht mogelijk bij in de buurt komen.

Waar kunnen we jou vinden buiten het werk, oftewel waar word je blij van? Op de momenten dat ik vrij ben, ben ik eigenlijk altijd bij mijn gezin. Mijn dochter rijdt paard en m’n zoon voetbalt. Ik vind het heerlijk ontspannen om op zaterdagochtend langs de lijn te staan of om op zondagmiddag in “de bak” op de manege te staan. Mijn vrouw heeft hetzelfde, dus meestal staan we er samen. Ik doe zelf niet aan sport en heb geen wekelijks terugkerende hobby’s.

Ook vinden we het heerlijk om met z’n allen inclusief onze hond op een mooie zondagmiddag naar het bos, de hei of naar het strand te gaan. Verder is 1 keer per jaar met z’n allen op vakantie wel een “must”. We zijn er door corona wel achter gekomen dat er in Nederland (Zeeland afgelopen zomer) ook nog veel plekken zijn die de moeite waard zijn om te bekijken.

Tot slot…beschrijf jezelf in 3 woorden.

  • Perfectionist
  • Terughoudend  en ik denk:
  • Sociaal
crossmenu